Onze-werkwijze

Onze werkwijze

Cbt helpt organisaties bij het succesvol implementeren van werkplekleren binnen hun opleidingsbeleid. Daarnaast ontwikkelen wij innovatieve leertools. Met onze innovatieve werkplekoplossingen leren medewerkers just-in-time en just-enough, zodat ze bijdragen aan jouw organisatiedoelen. En jij direct meer rendement uit jouw opleidingsbeleid behaalt!

Onze-werkwijze
divider-onder-subtiel

Inventarisatie

Eerst brengen we de opleidingsvraag in kaart. Wij bepalen de richting, omvang en randvoorwaarden van het project. En kijken of het project bijdraagt aan de organisatiedoelen. Wij vinden het namelijk belangrijk om de organisatie en de mensen in samenhang te ontwikkelen.

Functieanalyse

Door middel van een functieanalyse brengen we de gewenste vaardigheden, gedrag en benodigde kennis per functie in kaart. De bevindingen worden vervolgens samengebracht in een leerdoelendocument. Hierna koppelen we de leerdoelen aan hoofd- en deeltaken per functie.

Ontwikkeling en implementatie

Op basis van de functieanalyse stellen we vast wat de benodigde leertools zijn per taak. Deze tools plaatsen we voor de trainee in een overzichtelijk leerpad in onze online leeromgeving. Voorbeelden van tools die wij ontwikkelen zijn: e-learning, werkplekopdracht, instructiekaart of VR-training.

Resultaatmeting

Het leerproces wordt gevolgd en gefaciliteerd vanuit onze online leeromgeving. Hierdoor kunnen we gericht sturen op de ontwikkeling van medewerkers, doordat we de voortgang goed kunnen bewaken via verschillende dashboards. Dat vinden wij erg belangrijk, want trainen doe je niet voor niets!

Subtiel-divider-boven

Meer resultaat behalen uit opleiden?

Wij helpen organisaties bij het succesvol implementeren van werkplekleren binnen hun opleidingsbeleid. Wil jij ook meer resultaat behalen uit je opleidingsplan, opleidingen, trainingen of onboarding programma? Ik denk graag met je mee!

Lydia Doornebos, Business unit manager

Lydia Doornebos
Subtiel-divider-onder3

Al resultaten behaald met